Banenmarkt

Geen standaard banenmarkt: het Werkfestival op Nova Campus Beverwijk verbindt werkgevers en werkzoekenden

Regio – Op dinsdag 6 juni vindt er een interessant evenement in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond plaats: het Werkfestival. Dit evenement wordt georganiseerd door WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond in samenwerking met Nova College en ZKIJ Werkt Door. Het Werkfestival  vindt plaats op de Nova Campus aan de Laurens Baecklaan 23-25 in Beverwijk en heeft als doel werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen.

Divers en inclusief personeelsbeleid

In de huidige tijd van arbeidskrapte kan het voor werkgevers een uitdaging zijn om geschikte kandidaten te vinden en te behouden. Een divers en inclusief personeelsbeleid kan daarbij een uitkomst bieden. Om werkgevers hierbij te ondersteunen, bieden de drie organisatoren het Werkfestival aan, waar vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar worden gebracht.

Twee programmaonderdelen

Het Werkfestival bestaat uit twee programmaonderdelen. Het ochtendprogramma is gericht op werkgevers en biedt informatie en inspiratie over inclusief ondernemen. Het middagprogramma biedt werkzoekenden en werkgevers de mogelijkheid om in festivalsfeer met elkaar in contact te komen. Ook kunnen werkzoekenden er hun cv laten checken, sollicitatietips krijgen, middels een VR-bril ervaren hoe het is om in bepaalde branches te werken en op de foto gaan in de fotobooth.

Als werkgever kunt u zowel aan het ochtendprogramma als aan het middagprogramma deelnemen. Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een uitgebreide lunch, waar u als werkgever de mogelijkheid heeft om te netwerken en vervolgafspraken te maken. In het middagprogramma kunt u een plek reserveren om uw bedrijf aan werkzoekenden te presenteren, maar u kunt er ook voor kiezen om als bezoeker langs te komen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een introducé van een ander bedrijf mee te nemen.

Programma
9:00 – 9:30 – Inloop
9:30 – 12:30 – Informatie en inspiratie voor werkgevers
12:30 – 13:30 – Lunchpauze
13:30 – 16:30 – Ontmoeting werkgevers en werknemers

Werkgevers kunnen zich tot en met 22 mei via de site van het WerkgeversServicepunt (www.wspzkij.nl/evenementen/werkfestival) aanmelden voor het Werkfestival. Werkzoekenden kunnen terecht op de evenementenpagina van ZKIJ Werkt Door (https://zkijwerktdoor.nl/event/werkfestival).

Foto: Werkzoekenden en werkgevers zoeken elkaar op. Fotograaf: Bart Jonker