IJmond Klimaatservice

Bij IJmond Klimaatservice BV gaat een wereld voor je open

IJmuiden – IJmond Klimaatservice BV bestaat sinds 2001 en heeft een schat aan ervaring opgebouwd op het gebied van het leveren en installeren van warmtepompen, CV installaties en airconditioning. Hun grootste klanten bevinden zich in de zakelijke markt, maar natuurlijk zijn particuliere klanten net zo belangrijk. De meest unieke expertise en ervaring van IJmond Klimaatservice ligt in de offshore, bij de klimaatinstallaties op productieplatforms en werkeilanden. Die doelgroep willen ze nog verder uitbouwen.  

Mooi team

Ahmad Al-Hafni heeft sinds 1 januari 2023 het bedrijf overgenomen van de oude eigenaar die ernstig ziek werd, hij is gelukkig genezen, maar Ahmad kreeg alle vertrouwen. Ondanks zijn leeftijd (30) heeft ook hij jaren ervaring in deze branche. Zijn vader had een soortgelijk bedrijf in Damascus en Ahmad werkt al sinds 15 jaar als koelmonteur. Op de vraag of hij de zaken die de bedrijfsvoering van IJmond Klimaatservice BV met zich meebrengt, denk aan planning, administratie, personeel bijvoorbeeld, ook goed aankan zegt hij: ,,Ik hoef het niet alleen te doen, ik heb een mooi team van mensen die me helpen en die stáán voor ons bedrijf.’’

Een van die mensen is Marcel Weidema. Meer dan twee decennia ervaring als koelmonteur en inmiddels 12 jaar gespecialiseerd in de offshore. ,,Prachtig werk, ook mijn functie als KAM-coördinator, het aanspreekpunt voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en zorg voor het milieu, is heel interessant. Zeker in de offshore belangrijk en duurzaamheid is een speerpunt van IJmond Klimaatservice BV.

Offshore

We willen graag groeien in de offshore. Het is het vak van de toekomst. Een baan hier is heel afwisselend, zo zit je bij een bedrijf ergens in deze regio en zó zit je in een helikopter op weg naar een platform. Voor maximaal twee weken, het ligt eraan wat we moeten uitvoeren. Installaties plaatsen kost veel tijd en dan heb je de twee weken zo vol. Inspectie is weer wat korter. Na die tijd heb je evenzoveel dagen vrij, ook lekker. We hebben alle geduld en kennis om iemand goed te begeleiden. Je zult zien dat je gaat houden van het werken in de offshore, met zijn eigen regels en disciplines maar ook met een enorm gevoel van saamhorigheid. Een wereld op zich die dan voor je open gaat.’’ https://www.ijmondklimaatservice.nl/.

Foto onderschrift: Ahmad en Marcel zijn trots op het bedrijf. Foto: Ingeborg Baumann